HOME | PARTICULIER | ZAKELIJK | KWALITEITSWAARBORGEN | WERKWIJZE
 


PARTICULIERlijn

SERVICE


> Downloads
> Contact

 


Oudedagsvoorziening

Als u na jaren hard werken van uw oudedag wilt genieten, zult u tegen die tijd moeten beschikken over voldoende vermogen. Zeker als u eens lekker de tijd wilt nemen voor die dingen waar u voorheen niet aan toekwam.

Persoonlijk advies
Het is daarom zaak persoonlijk advies in te winnen. Wij bekijken samen met u uw huidige situatie en zetten graag alle mogelijkheden voor u op een rij. Helder en overzichtelijk. Een goed pensioen bestaat meestal uit drie delen: een AOW-uitkering, werkgeverspensioen en eventueel een privé-pensioen. Een AOW-uitkering krijgt u van de overheid en bouwt u op in 50 jaren voorafgaand aan uw pensioengerechtigde leeftijd. Het werkgeverspensioen verdient u via uw werkgever, als deze een pensioenvoorziening aanbiedt. En het privé-pensioen is alles wat u zelf heeft geregeld, bijvoorbeeld een spaar- of beleggingrekening, een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente via banksparen of beleggingsrecht.

Het perfecte pensioen
Volgens de normen is het ‘perfecte pensioen' 70 procent van uw laatstverdiende loon. Met dit percentage komt u op ongeveer hetzelfde bedrag als u voor uw pensioensgerechtigde leeftijd verdiende. U betaalt dan namelijk geen premies meer voor werknemersverzekeringen en AOW. Maar liefst vier op de vijf Nederlanders haalt deze norm echter niet. Zij hebben, zoals dat heet, een pensioengat.

Pensioentekort
Hoe loopt u een pensioentekort op? De meest voorkomende oorzaken zijn: parttime werken, wisselen van baan, echtscheiding, onvoldoende dienstjaren, onderbreking van het arbeidsproces en inkomsten die niet volledig in pensioenopbouw worden opgenomen (o.a. provisie, bonussen, lease-auto).

De oplossing
Tekorten in een oudedagvoorziening zijn prima te ondervangen door privé-maatregelen, zoals bijvoorbeeld een lijfrentepolis. Dit is een verzekering die uitkeert op een van tevoren afgesproken datum, bijvoorbeeld de dag dat u AOW gaat genieten. Het uitbetalen kan in de door u gewenste termijnen. Een lijfrenteverzekering kan extra aantrekkelijk zijn omdat de premie ervan - onder voorwaarden - fiscaal aftrekbaar is. U kunt als privé-pensioen natuurlijk ook op een andere manier sparen.

Wilt u de zekerheid van een goed pensioen? Neem dan contact met ons op.

 

bel onsMaildownloads

 

Waarom wij de goedkope budget zorgaanbiedingen afraden? Bij veel van deze verzekeringen krijgt u tot maar 70% van uw ziekenhuisrekening vergoed.

Dit willen wij voor onze relaties voorkomen. Wenst u toch een zorgverzekering tegen de laagste premie dan vernemen wij dat graag.

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

copyright Nationale Zorg en Beheer | Disclaimer Logon